Knittingbird's nest

Friday, June 11, 2010

Snart på tide å trekke hjemover...

Sist jeg skrev var det vår, og nå er det sommer, i alle fall i England, selv om det har vært en litt grå variant av sommer den siste uka. Hjemreisen nærmer seg med stormskritt, og det er veldig mye som skal ordnes og fikses før vi drar. Men jeg har i alle fall fått vasket og strukket vintersjalet mitt. Sjalet ble ferdig for halvannet år siden, men på det tidspunktet hadde jeg ikke blogg. Det er et Flower Basket Shawl, strikket i tynn 2-tr alpakka fra Bånsull. Jeg hadde et hespe på 100 g og tenkte jeg skulle strikke så langt det rakk. Det rakk langt, og sjalet ble mye større enn jeg hadde trodd da jeg startet. Jeg har brukt det kjempemye og er svært glad i det. Nå som det er nystrukket er det jo nesten godt som nytt.


Jeg kan forøvrig advare mot bruk av rosenbusker som dekorativt element til strikkebilder. Det ser jo veldig vakkert ut, men bittesmå torner som hekter seg fast i blondestrikken min var ikke med i beregningen!

Jeg har også strikket en lue som matcher sjalet i farge. Den er strikket etter et mønster av Kim Hargreaves, det første jeg har prøvd av henne. Det var mange fine finesser i oppskrifta, så jeg fikk helt klart lyst til å lage mer ting fra oppskriftsboka Precious.


Garnet til denne lua er et ekte resteprosjekt. Jeg begynte med en tråd alpakka og en tråd 2-tr merinoull fra Nøstebarn. Da alpakkaen tok slutt fortsatte jeg med noen smånøster med 2-tr merino, og til slutt måtte jeg dele det største nøstet mitt i to. Likevel kom jeg ikke i mål, så toppen av lua er laget av et DK strikkegarn jeg har kjøpt her. Utrolig nok vises ikke alle garnskiftene nevneverdig i det ferdige produktet: Lua ble litt lang synes jeg. Det kan skyldes at jeg ikke brukte riktig garn, eller så er det bare modellen som er sånn. Jeg vurderer å strikke den en gang til og ta færre omganger på de første mønsterrapportene.


Jeg har noen flere ferdige produkter også, må bare få vasket dem og tatt bilde. Dette er nok ingen storproduksjonsblogg, det tillater ikke resten av trekkfugl-livet for tida. Men jeg synes det er fint å kunne småpjuske med pinner, garn og blogg innimellom i alle fall. Ønsker alle som stikker innom en fin forsommer der de måtte være!

5 Comments:

 • Nydelig sjal, men kan tenke meg at det satt en del torner fast i blonden etterpå ;) Koselig at dere er på tur hjemover igjen, men tiden i England har garantert vært et minne for livet. Fint å ha med seg slike opplevelser.
  En blogg trenger ikke å være eid av en storprodusent, bloggen din er nemlig en av dem jeg koser meg mest med fordi du har så flotte produkter og skriver så godt.
  Det er forresten veldig mange som strikker Fuglemammas omslagsbody for tiden, og det hadde vært morsomt om du hadde lagt ut et innlegg med idéen til bodyen, utprøvinger og ferdige resultater etterhvert, morsomt å se hva designeren selv tenker om bodyen :)
  Kos dere den siste tiden i England, og lykke til med flytting og hjemreise!

  By Blogger Elisabeth, at 2:51 AM  

 • Det er veldig mange som strikker omslagsbodyen din, f.eks:

  http://agnethestrikk.blogspot.com/2010/05/omslagsbody.html

  http://meretesmonstermonster.blogspot.com/2010/06/someone-please-call-911.html

  http://botteknott.blogspot.com/2009/09/fuglemammas-omslagsbody.html

  http://fragaria.wordpress.com/2008/09/14/selvkontroll-hva-er-det/

  Nå søkte jeg den bare opp på et forum for å gi deg noen linker. Og det er stadig noen som spør om tips og råd til denne bodyen, type garn, type knapper, størrelse osv :)

  By Anonymous Elisabeth, at 6:25 AM  

 • Har I allerede været i Cambridge i et år? Uha tiden flyver hurtigt. Skønt og lunt sjal, det ville kunne bruges i dag i et koldt, regnvådt Danmark.

  By Anonymous Ulla, at 9:57 AM  

 • Nydeligt sjal - jeg håber du fik alle tornene ud:-)
  Rigtig god hjemrejse - jeg kan forestille mig at det både er lidt trist men også dejligt at skulle vende hjem.

  By Blogger Lena, at 10:34 AM  

 • Så nydelig sjal! Og med lue til ble det jo et perfekt sett. Imponert over at luens garntyper! *ler*
  Velkommen tilbake til gamlelandet! Jammen har dette året gått fort! Nå er mine to eldste snart 2. og 5. klassing! Uhh, men jeg er ikke en dag eldre enn 22....

  By Blogger Hønehuset, at 8:35 AM  

Post a Comment

<< Home