Knittingbird's nest

Tuesday, November 10, 2009

Etter eget hode

Jeg synes alltid det er så vanskelig å finne gode luer, både i butikken og når jeg strikker etter oppskrift. Jeg har et litt stort hode, og vanlige dameluer blir ofte for små til meg. Når jeg skal strikke etter oppskrift pleier jeg å overkompensere for at hodet er stort - med det resultatet at jeg får en lue som er alt for stor og vid, og dessuten med mye gjennomtrekk, fordi jeg strikker litt løst. I år bestemte jeg meg for å prøve å strikke en lue etter eget hode, til eget hode. Her er resultatet:


Luen er strikket på pinne nr 3,5 med vrangbord på pinne nr 3. Jeg startet med 96 masker på vrangborden for å få en stram og god bråt rundt ørene, og så har jeg økt og felt som til en baskerlue omtrent, bare en litt smalere variant.Mønsteret med fletter som vokser ut av vrangborden har jeg sett på sokker, og synes det er så fint, så det har jeg hatt lyst til å prøve lenge.

Garnet er et kapittel for seg. Etter prinsippet "man tager hva man haver" har jeg brukt 2 tråder av et sokkegarn jeg kjøpte i York i sommer. Det heter Bergere de France Cho'7, og består av 65% ull og 35 % chlorofibre, dvs plantefiber. Føles omtrent som vanlig sokkegarn, men litt dårlig meterlengde, bare 125m på 50 g. Jeg brukte omtrent 120 g på hele lua. NB: Det var ikke noe morsomt å strikke flettestrikk med dobbelt sokkegarn på såpass tynne pinner, det ble for hardt og stivt. Men resultatet er en litt mer "vindtett" lue, så da er jeg fornøyd.

Og hvordan passer luen på hodet?


Jeg er godt fornøyd jeg. Den er stram og litt baggy men ikke så veldig.Her ser dere forresten også et nærbilde av flettejakken jeg fortalte om i forrige innlegg. Den ble kjøpt hos Edinburg Wool Mill, som til tross for navnet ikke selger garn. Synd, for jeg likte som sagt garnkvaliteten veldig godt. Nå har jeg til gjengjeld bestilt meg Nøstebarngarn fra Norge som blir levert av min søster om noen dager. Gleder meg til å få sånt i hendene igjen, det er lenge siden jeg har kjøpt nytt garn derfra - restene varer jo så leeenge;-)

6 Comments:

 • Jeg synes at lue fra eget hode ble veldig fin. Liker godt slike fletter jeg også, og det ble veldig fint på en lue. Fargen var også flott.
  Det blir nok koselig å få litt Nøstebarngarn igjen, man får som regel stort behov for ting som er utilgjengelig, spesielt garn :)
  Blir spennende å se hva Nøstebarngarnet skal bli.

  By Anonymous Elisabeth, at 12:47 AM  

 • Skøn hue!
  Nu er jeg ved at være nysgerrig. hvad er nøstebarngarn?

  Der kommer desværre ingen Lille Idas blomster til Cambridge. Den er accepteret af den unge frøken. Men jeg kan kun anbefale, at du strikker en selv :-D

  By Anonymous Ulla, at 12:56 PM  

 • Mig igen... Hov det er bare Askeladens uld iflg Ravelry? Den kan købes i mine forældres hjemby, skøøøønt garn.

  By Anonymous Ulla, at 12:58 PM  

 • Skøn hue - den ser ud til at passe på en prik! Fin lille detalje med ribben der går videre i snonningerne. SKønt med besøg hjemmefra.

  By Blogger Lena, at 11:09 AM  

 • Kra-kra fra Hobbyreiret til Strikkereiret! Jeg sitter her og humrer litt - er det noe med reir og hoder som ikke passer luer tro? Eeh, luer som ikke passer hodet mener jeg? Jeg har nemlig samme problem og strikker og strikker den ene mer ukledelige lua etter den andre :0)) Din lue derimot var både kledelig og flott! :)

  By Anonymous Anonymous, at 3:10 PM  

 • Kra-kra fra Hobbyreiret til Strikkereiret! Sitter her og humrer litt - er det noe med reir, hoder og luer som ikke passer tro?? Jeg har nemlig samme problem og har strikket den ene mer ukledelige/store/lille/vide lua etter den andre :0))Men nå har ikke du dette problemet lenger - superflott og kledelig lue du har laget!

  By Anonymous Hannesol, at 3:15 PM  

Post a Comment

<< Home